For The Soon To Be Bride

Amaryllis Wellness

Posted on November 10 2016

 

Since we are heading to the end of the year, memang akan ada banyak kenduri kahwin kan? Selalunya kita lihat all the brides look extra beautiful, glowing and really happy right? So you want to know their secrets and some extra tips from us? Sebab kita akan share tips daripada penjagaan kulit ke penjagaan badan supaya anda yang bakal menjadi ratu sehari dapat amalkan untuk hari bahagia anda nanti !

1. Always drink a lot of water & eat healthier foods. Pemakanan harus dijaga kerana ia memainkan peranan penting dalam pembentukan sel kulit yang lebih cantik dan bersih. Elakkan makanan tinggi gula, garam dan minyak. Makan makanan yang tinggi kandungan Vitamin C & minum air teh hijau. Teh hijau sangat baik untuk detox and it will give a cleaner skin appearance. Uncang teh yang telah digunakan, simpan didalam peti sejuk selama 2-3 jam dan tekapkan di mata untuk mengurangkan eye bag dan lingkaran gelap bawah mata. Selain itu, anda juga boleh mengamalkan pengambilan Amaryllis Essential untuk mengekalkan kolagen dalam badan. Ia membantu mencantikkan dan menganjalkan kulit yang semakin hari semakin kekurangan kolagen. More info, boleh check our Amaryllis Essential di bahagian Products.

2. Bersenam selalu untuk maintain body weight dan stamina. Waktu-waktu ini selalunya brides akan rasa sangat stress dan penat dalam membuat persiapan perkahwinan, so lakukanlah senaman untuk elakkan stress. Senaman dapat mengeluarkan peluh dan seterusnya mampu detokskan kulit supaya kulit lebih bersih dan glowing. Bersenam juga dapat meningkatkan mood menjadi lebih happy dan relax supaya bakal ratu sehari lebih tenang.

3. Dapatkan rawatan badan dan muka seminggu sebelum majlis kahwin. Ada kalanya facial & body treatment akan memberi effect kepada kulit dan badan seperti sengal-sengal atau kulit muka mengelupas selepas facial, jadi sebagai langkah keselamatan, lakukan seminggu sebelum supaya kulit muka dan badan dapat heal dengan baik.

4. Jika ingin mencuba produk baru, lakukan 3 minggu atau sebulan sebelum majlis perkahwinan agar sebarang effect atau healing crisis tidak terlalu ketara dan membuatkan anda hilang seri di majlis bahagia. Pastikan anda membuat pilihan bijak ketika mencuba sesuatu produk dan buat research dahulu akan keberkesanannya supaya hari bahagia tidak menjadi hari berdukacita ya ;)

5. Tidur secukupnya walaupun anda ada terlalu banyak yang perlu dilakukan. Tidur membantu untuk merehatkan semula badan dan minda yang penat berfikir dan bekerja. Jangan terlalu lama menghadap skrin komputer atau handphone kerana ia mampu menyebabkan area mata menjadi lebih lesu. Jika ini terjadi, ambil dua keping timun yang telah dipotong nipis, masukkan didalam peti sejuk untuk sejam dua dan tekapkan di kawasan mata atau gunakan uncang teh seperti tips nombor 1. Gunakan our Luxurious Organic Face Oil setiap pagi dan urutkan muka dengannya. Our face oil sangat-sangat baik untuk memberi seri pada kulit wajah. Kandungan organic oils nya membantu untuk mengurangkan masalah-masalah kulit seperti jeragat, kulit kusam, jerawat dan tona tidak sekata selain daripada menganjalkan kulit.

6. Scrub your skin 2 kali seminggu dan gunakan mask seperti Adania mask range (boleh refer products untuk mask selections). Ia membantu untuk memberikan extra nourishment and extra flawless skin. Kulit yang dijaga dengan baik akan kelihatan lebih youthful and radiant supaya cik abang tak jemu-jemu nak lihat wajah anda yang cantik berseri tu :D

7. Dapatkan body massage untuk mengurangkan keletihan pada badan, melancarkan peredaran darah badan dan mengeluarkan angin-angin degil penyebab kelesuan. Trust us when we say, massage will lift up your mood ! Urutan badan sangat baik untuk menganjalkan kulit, mengurangkan lemak-lemak pada badan dan memberikan anda lebih tenaga selepas itu.

8. Bila hari yang ditunggu-tunggu sudah tiba, sentiasa berfikiran positif, relax dan senyum. Be confident with your own skin ! A confident mind will definitely create a confident and positive aura.

Jadi itu sahaja tips yang dapat we all kongsikan untuk blogpost kali ini. More tips to come for our dear brides jadi teruskan follow ya ladies.

 

For a wonderful spa experience, come and visit our Amaryllis Salon & Day Spa (address & contact number on our Salon & Spa page) . We have exclusive package for all bride to be which includes head to toe treatments. So do call us up and make your reservations dearies <3